lunes, 25 de agosto de 2008

VIURE EN SOCIETAT

Doncs no. No és una entrada per queixar-me de la societat, de que ens oprimeix i blablabla, que també. Però que no té coses bones?

Un aspecte que jo considero positiu i que sovint veig que molta gent o no el coneix o passa olímpicament, són les normes socials bàsiques establertes, és a dir, la manera com una persona s'hauria de comportar quan es relaciona amb altres persones. Arribats a aquest punt del "discurs" ja hi haurà qui pensarà que aquestes normes només existeixen per situacions formals, que en confiança no és necessari. I potser hauré d'assentir que hi ha normes que són un pèl forçades, però la veritat és que totes les que em passen pel cap en aquest moment són positives.

O no us heu fixat que hi ha persones tan absortes en sí mateixes que sembla que reaccionen de la mateixa manera tan si estan soles com en grup? Expliquen les seves anècdotes, les seves vides -cosa que ja està bé- però en cap moment no es paren a intentar fer sentir còmodes a qui tenen al voltant... no s'interessen per la seva audiència. I total, per a què?... que no són meres estàtues?

I és que... a vegades penso ... potser no necessitaríem tantes normes socials o tantes lleis si penséssim més en els altres!

3 comentarios:

Lluís dijo...

Doncs saps què em sembla a mi? Que la norma social no seria necessària si penséssim en les altres persones.

De fet, les pautes de comportament social són el que evita que la societat s'ensorri quan tothom va a la seva (encara que no vull dir que tothom vagi a la seva ni que les normes no siguin bones tot i pensar en els altres)... i seguint amb el debat que va iniciar l'Albert Garreta (o potser venia d'abans), són totalment subjectives. No us sembla?

M'ha agradat molt el que has escrit, Regina, gràcies.

Anónimo dijo...

Una gran entrada Regina :)
El curs passat a filo vam estar estudiant política. Crec que és Kierkegaard (nno tho puc assegurar ara mateix) que diu que la llei és la convenció resultant de la falta d'amor entre les persones. Molt agut no trobes? Te'n recordes tb d'allò de St Agustí "d'estima i fes el que vulguis?" jo crec que va per aquí! Una abraçadota!

ReGiNa dijo...

Gràcies pels comentaris!!! M'alegra que us hagi agradat l'entrada. I penso igual que vosaltres!